22 Mart 2014 Cumartesi

İspanyol Esintileri Vol1: Paella!

Yaklaşık bir buçuk aydır İspanya'nın Cordoba şehrinde erasmus yapmaktayız. Buraya gelmeden önceki hedeflerimizden bir tanesi, İspanya yemek kültürünü öğrenmekti fakat gördük ki Türk yemek kültürü ile yakından uzaktan ilgisi yokmuş, biraz hayal kırıklığına uğramadık değil. :) Tabi ki damak zevkimize uyan yemek çeşitleri var ve bunlardan biri "paella". Bunu beğenmemizin nedeni büyük ihtimalle Türklerin kalbinde yatan pilav aşkı... Bu arada paella İspanya'nın ünlü yemeklerinin başında geliyor ve birçok farklı çeşidi yapılıyor; tavukla, deniz ürünleriyle, kırmızı etle veya bizim yaptığımız gibi sadece sebzeyle.

Yapımı zor gibi görünse de, kısa sürede harikalar yaratabileceğiniz bir tariftir efendim. Malzemeleri tamamen sizin yaratıcılığınıza ve damak zevkine kalmış İspanyol esintili pilavımızın yapılışı şöyledir:

Malzemeler

1 adet patlıcan
1 adet kabak
1 adet kuru soğan
Yarım kapya (kırmızı biber)
1 adet çarliston biber
1 su bardağı pirinç
4 yemek kaşığı domates rendesi
3 su bardağı su

Baharatlar
Tuz
Karabiber
Kuru maydanoz
Kırmızı pul biber


                              




Afiyet Olsun!!
BEYZA&ÖZGE

7 yorum:

  1. Çav paella, çav paella, çav çav :D
    Bu kadar sebze sevsem, kesin denerdim :D

    YanıtlaSil
  2. Sebzeleri azaltıp tavukla da deneyebilirsin canım :)

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize saglik cok lezzetli gorunuyor.

    YanıtlaSil
  4. Acıktım gece gece :( Türkiye'ye gelince yaparsınız artık. :))

    YanıtlaSil
  5. ben gelince de bana yaparsınız artık :)

    YanıtlaSil