3 Mayıs 2015 Pazar

Ağlayan Kek (Temsili)


S.O.S kek bayatladı, muzlar yumuşuyor !!!!!




Evde bayatlamış bir şeyler varsa hemen buzdolabının kapağını açıp birkaç dakika içeri kolaçan ettikten sonra kafadan uydurmasyon bir tarifle kendini tatmin edenlerden misiniz ? Biz de aynen bu durumdan muzdaribiz. Geçen gün yaptığımız limonlu kekten kalan birkaç dilim ve yumuşamaya başlamış 2 tane muzu görünce aklımızda adeta şimşekler çakmaya başladı ve hemen sizler için bu muhteşem tatlıyı hazırladık. Kolay, lezzetli ve pratik bu tatlıyı tatlı krizlerinin kurtarıcısı olarak ilan ediyoruz. Muz o kadar tatlı ve tatminkar biz lezzet verdi ki waffle yanında şapka çıkarır. Bu kadar ağız sulandırıcı konuşmadan sonra hızlı bir şekilde malzemelere ve yapılışına geçiyoruz.

Malzemeler:
2 Adet Yumuşamış muz (daha tatlı olması için)
3 Dilim Bayat kek
1 Yumurta
2 Yemek K. Esmer Şeker
1 Yemek K. Un
1 Paket Vanilya
1 Tutam Tuz
1 Su bardağı  Süt

Yapılışı:

Öncelikle 1 yumurtanın sarısını ve beyazını ayırıp, sarısını muhallebi yapımı için kenara ayırıp beyazını derin bir kaba koyuyoruz. Bir tutam tuz eklediğimiz yumurtayı köpürene kadar iyice çırpıp 10 dakika kadar dolapta bekletiyoruz.


Daha sonra bu karışım dolapta soğurken, yumurtanın sarısını, sütü, vanilya, şeker ve unu iyice karıştırıp kısık ateşte koyulaşana kadar pişiriyoruz. Ocaktan aldığımız muhallebiyi ara ara karıştırıp kabuk tutmasını önlemeli ve soğutmalısınız. Daha sonra muzları geniş bir kaba koyup robottan geçirerek püre kıvamı veriyoruz. Muhallebi soğuduktan sonra bu iki bombayı birleştirme zamanı. Muhallebi ve muz iyice karışında dolaptaki yumurta akını tekrar karıştırarak iyice kıvam verdikten sonra hepsini karıştırıp yine 10 dakika kadar dolapta bekletiyoruz.


 O sırada bayat kekten istediğimiz şekilde dilimler keserek ortalarını ıslak bir tatlı kaşığı yardımıyla oyarak bir nevi bir taban oluşturuyoruz. Daha sonra biz ıslak ve ağızdan dağılan bir tat istediğimiz için kekimizi biraz sütle ıslattık. Ve sıra büyük buluşmaya geldi. Dolaptaki muzlu karışımı keklerin üzerine ekleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder