24 Şubat 2015 Salı

Bandır Bandır Ye Beni !


Kurabiye denildiğinde akla ilk gelen şeylerden biri ılık süte bandırılmış kurabiyeyi hızlıca düşürmeden ağza atmak, efendime söleyim çaya bandırılan kurabiyenin bir kısmının çayda kalması ve kurabiyeyi ısırırken ağızda darmadağın olması ve çenedeki o uyuşukluk.... Biz de size bu hisleri yaşatacak bir kurabiye tarifi verelim dedik ve bu saatte kalkıp yaptık. Yine kolay, yine sıradan malzemeler ama enfes bir tat.

Malzemeler:
Yarım Su bardağı damla çikolata
2 Çorba kaşığı kakao
2 Adet portakalın rendelenmiş kabuğu
2 Adet yumurta
1 Su Bardağı Pudra şekeri
Yarım Su bardağı eritilmiş tereyağı
1 paket vanilya,kabartma tozu
2,5 su bardağı un


Önce derin bir kapta 2 adet yumurtayı ve şekeri iyice çırpıyoruz.(Şekerler eriyene kadar.) Daha sonra kakao, damla çikolata ve tereyağı ekleyip yine bir zahmet karıştırıyoruz. İyice karışan malzemelere un vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yine karıştırıyoruz. Parlak bir görüntü alması gerekiyor hamurun ve çok katı olmaması gerekiyor. Yaptığımız karışımı 10 dakika derin dondurucuda bekletiyoruz bu sayede hamur iyice dinlenmiş oluyor ve dolaptan çıktığında yumuşacık ve kabarmış oluyor. Daha sonra isteğe göre şekillendirebilirsiniz. Biz direk bıçakla keserek uzun porsiyonladık ki çaya süte banıp yemesi kolay olsun diye. Şuan bu tarifi yazarken bir yandan da kurabiyeleri yiyoruz. HA-Rİ-KA olmuş böyle kıtır kıtır böyle mayhoş mayhoş yani biz söyleyelim de kesin deneyin.


Yanına bir bardak süt ya da çay tavsiye ederiz. Afiyet olsun ......



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder