18 Şubat 2015 Çarşamba

Domates Dolması- Lezzet Şöleni DOMATES


Yine her zaman olduğu gibi Beş dakikada Beşiktaş adlı çalışmamızı sizlerle paylaşmaktan gurur duyar hepinizin bu kolay mı kolay tarifi yaparak eş, dost,akraba ve çekemediğiniz arkadaşlarınıza bir güzel hava atmanızı dileriz.Tarif yine herkesin elinin altındaki malzemelerle yapılıyor. Yemeğinin adına Domates Dolması dedik ama dolmaya yine Retrica filtresi uyguladık diyebiliriz. Bu seferki tarif, normal yiyen bir insan için bir kişilik ama derseniz biz kuş kadar yeriz o zaman size iki kişilik efendim.

Malzemeler
1 adet büyük boy domates (Sert olmalı)
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
Bir tutam tuz

Pilav için
1 su bardağı tel şehriye
1 su bardağı sıcak su
Bir tutam tuz
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
1 domatesin iç kısmı ( Küp küp doğranmış)

Yapılışı

Öncelikle biberleri ince ince kıyıp tencerede zeytin yağında biraz soteledikten sonra tel şehriyeleri ekleyip birkaç tur döndürdükten sonra domatesleri ekleyip 2-3 dakika sonra da suyunu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.



Domatesler içinse yine çok pratik bir işlem yapıyoruz. Önce ortadan ikiye bölüp daha sonra içlerini domatesi delmeden çıkartıyoruz. Daha sonra domatesi listede yazan baharatlarla tatlandırıp bir tavada zeytin yağında hızlı ateşte yanlarını çevirerek çiğliğini aldırıyoruz. Pişen domatesleri bir havlu kağıt üzerine alıp yağını aldıktan sonra ise bu iki bombayı birleştirip bir güzel mideye indiriyoruz.



PÜF NOKTASI: Domatesin yavan tadını gidermek ve pilavla karışmasını sağlamak için pilavda da domates içinde aynı baharatları kullanırsanız tatlar birbirine geçer ve mükemmel bir uyum yakalamış olursunuz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder