20 Şubat 2015 Cuma

Pof Pof Poğaça ya da Ekmek-Pratik Ekmek Yapımı



Dondurucu kış günlerinde kendi pofidik ekmeklerinizi kendiniz neden yapmayasınız ki? Hem bu güzelliklerle minik minik sandviçler yapıp hediye edebilirsiniz kendinize.
Yapımı ve malzemeleri yine pratik bir tarif yoldaaa! :)

Malzemelerimiz



2 su bardağı ılık süt

1 su bardağı sıvıyağ
1 paket yaş/kuru maya
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
1 yumurta sarısı
Aldığı kadar un(Birazı buğday,birazı da tam buğday olabilir)




Ekmeklerimizi yapmaya ılık suyun içine mayayı ve şekeri koyup kabartmakla başlayalım. 

Mayanın kabarmasından sonra ılık sütü, sıvıyağı, tuzu ve aldığı kadar unu kabımıza koyup güzelce yoğuralım.
Haydi bileğinize kuvvet deyip yoğurma işlemini gerçekleştirdikten sonra da hamurumuzun üzerini bir bezle kapatıp mayasının gelmesini bekleyelim.
20-25 dakika gibi bir sürede mayalanma gerçekleşecektir.
Sonrası mı?
Haydi fırını 170 dereceye getirelim de biraz ısınsın. O esnada ekmeklerimize şekil verelim mi? Sonra yumurta sarısı ile renklendirelim ve susam, çöreotu ya da haşhaşla süsleyelim.
Ver fırınaa!
30-40 dakikacık bir süre zarfında nar gibi kızaracak ekmekleriniz.








Minik ekmeklerin içine dilediğiniz malzemeyi koyarak sandviç yapmanızı önerelim bir de:)
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder