22 Şubat 2015 Pazar

Mantarlı Omlet- Mantarın Leziz Hali !


Biri mantar dedi sanki?

A-aa mantar değil mi, yanlış duymuyoruz?

Evet evet, mantar! Her türlü mideye indirebileceğimiz bir nimettir bu güzellik. Yumurtaya da bir yakışıyor bir yakışıyor ki sormayın gitsin.

Bu tarifimizle sizlere yine kolay ve aperatif diyebileceğimiz bir seçenek sunuyoruz efendim. İster sabah, ister akşam, isterseniz de ara öğün olarak tüketebileceğiniz, kalorisi düşük bir omlet yaptık. Sizlerle bu güzelliği paylaşmaktan da mutluluk duyarız. :)

2 yumurta
6-7 mantar (Eğer mantarların boyutu büyükse daha fazla sayıda kullanın)
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı süt
Tuz
Pulbiber

Bir öneri: Farklı bir lezzet yakalamak için omlete bir dal da taze soğan ekledik, denerseniz pişman olmazsınız, bizden söylemesi.

Mantarlarımızı güzelce temizleyip doğradıktan sonra bir tavada 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile alt üst yapalım. Birkaç dakika sonra ince dilimlenmiş taze soğanı da içine atıp yarım dakika daha pişirelim.





Yumurtalar? Hemen onları da çırpalım, içine tuzu, unu ve sütü koyup güzel bir kıvam verelim. Sonra dökelim karışımımızı tavaya ve kapağı örtelim, yumurtanın pofuduk olmasını bekleyelim.

Yumurta iyice pişti mi? Tamamdır, alalım servis tabağımıza ve zevkinize göre pulbiber ekleyelim.





İşte bu kadar! Mantarla harikalar yaratabiliriz mutfakta, hem de vaktimizi almadan!

Afiyet olsun. :)

2 yorum: