22 Mart 2014 Cumartesi

Fall In Love With Fondue...

Çilek mevsimi geldi diye sizin de içinizi bir ferahlık kapladı değil mi? Yazın geldiğini müjdeleyen meyvelerden en sevileni belki de... Şu sıcak yaz günlerinde sizi çıldırtan tatlı krizlerinize deva olmak için buradayız. Bir tabak dolusu meyve ve hatırı sayılır miktarda çikolata ile. Basit, hızlı ve ekonomik bir fondü tarifi nasıl olur diye düşünüyorsanız, buyurun tarifi bizden sizlere...

Öncelikle canınızın çektiği meyvelerden bir meyve tabağı hazırlayın. Ama fondünün vazgeçilmez olan meyvelerinden muz ve çilek tavsiyemizdir ve bu ikiliyi dengeleyecek portakalı eklemeyi unutmayın.

Meyvelerin icabına baktıktan sonra sıra çikolata eritmeye gelir. Sabreden derviş muradına ermiş misali tekniğimiz "benmari" ile çikolata eritmek çocuk oyuncağı! Dilediğiniz miktarda çikolatayı bir cezveye parçalayın ve cezveyi içinde kaynar su bulunan tencereye oturtun. Dikkat, içine su kaçmasın! Tatlımızı mahvetmek istemeyiz öyle değil mi? Bu arada, biz sütlü çikolata kullandık ama daha iyi bir sonuç almak isterseniz bitter kullanmanızı tavsiye ederiz.

Strawberry season came finally! Can you feel fresh and flowery smells from a strawberry? We felt it and found a solution for our dessert crisis with strawberry and a little bit chocolate :) Don't worry about calories because we made a dessert includes a lot of fruits beside chocolate. Let's learn how to make fondue! 

First of all, choose your favourite fruits. We suggest strawberry ,of course, banana and orange -to balance the sugar range you can choose an acidic fruit, like orange-.

Use bainmarie (water-bath) technique to melt the chocolate. Watch out! Don't let water to spill into chocolate. Don't you want to ruin your dessert, do you? :)

After melting the chocolate, be relax and watch your dessert meeting :)



Sabırların tükendiği, ağızların suyunun aktığı noktada, hadi son bir gayret. İşlemimiz yalnızca 10 dakika sürmektedir, panik yapmanıza hiç gerek yok. Çikolataları erittikten sonra sıra meyvelerle buluşmasını izlemek gelir.


Hazırladığınız meyve tabağındakileri çikolatayla buluşturma keyfi size kalmış. İsterseniz meyveyi çikolataya batırabilir isterseniz bir kaşık yardımıyla çikolatayı meyvenize sürebilirsiniz. Sonrası... Sonrası yok. 5 dakikanızı bile almayan boş bir tabakla karşılaşacaksınız.




                                                                          BEY&ÖZ


4 yorum:

  1. Süpersiniz canlarım :)
    Blogunuz hayırlı olsun :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekküür ederiiz, o senin süperliğin :)

    YanıtlaSil
  3. Cilege en cok yakisan çikolata :) cok canim cekti ama simdi :(

    YanıtlaSil