25 Mart 2014 Salı

HAVUÇ TOPLARI / CARROT ROLLS

Bu ara tatlı krizlerinden kurtulmanın yolunu arar durumdayız. Hem sağlıklı hem de lezzetli formüller üretmeye başladık. Şekerden kaçtığınız halde canınız tatlı mı çekiyor? Gelin size mükemmel bir tarif sunalım...

Bir havuçla sınırları aşabilecek tatlılar yapabilirsiniz, yaratıcılık size kalmış. İşte bunlardan biri bizden size gelsin. Her mutfakta bulunabilecek basit malzemelerle yapılabilecek kolay bir tatlı, havuç topları!

Uzun bir tasvirden sonra sıra tarifimize gelir...

Recently, we really want to eat dessert. We find some recipes both healthy and delicious. While avoiding sugar, you still want to eat dessert? Here is our recipe to solve it.

    Malzemeler:                                       Ingredients:

    5 adet havuç                                      5 carrots
    Yarım paket bisküvi                           Half pocket of biscuits
    Yarım su bardağı şeker                      Half glass of sugar
    1 y.k portakal rendesi                        1 spoon of shredded orange
    1 y.k limon rendesi                            1 spoon of shredded lemon
     Çikolata                                           Chocolate










Malzemelerimiz oldukça basit. Gelelim tatlımızın yapılış aşamasına... Havuçlarımızı güzelce temizleyip soyduktan sonra bir güzel rendeliyoruz. Portakal ve limona aynı işlemi uyguladıktan sonra hepsini orta ateşte şekerle kavuruyoruz.

Ingredients are very available for everyone. Let's start! First, you should clean and peel carrots then plane them. Use the same process for orange and lemon. Then mix them with sugar and cook.

While cooking, you should pulverize the buscuits in a pot. After cooking, combination needs to be cold. You can mix both biscuits and the combination after getting cold.

Onlar ateşte pişerken bir yandan da bisküvileri bir kapta iyice ufalıyoruz. İsterseniz bu işlem için robot kullanabilirsiniz.

 





Havuçlar piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Ardından bisküvilerin olduğu kaba ekliyoruz ve kıvama gelene kadar iyice karıştırıyoruz.



Yukarıda gördüğünüz kıvama gelince karıştırma işlemini bitirip şekil vermeye başlıyoruz. İstediğiniz büyüklükte elinizde yuvarlayıp küçük topçuklar oluşturuyoruz. Bu işlem de bittiğinde biz üzerine çikolata rendeledik ama siz hindistan cevizi ve tarçın da kullanabilirsiniz, çok yakışacaktır.

As you can see from the picture (up), when you finish mixing, you can shape. When you finish this part you can plane some chocolate to put on the pieces.

                                                          AFİYET OLSUN.






                                                                   ÖZGE&BEYZA

3 yorum: