26 Mart 2014 Çarşamba

Tavuklu Patlıcan Sarma / Eggplant Package with Chicken


Fotoğraflara baktıkça iştah kabartan bir yemekle daha karşınızdayız efendim. Patlıcan sarmayı bir de bizim usulümüze göre deneyin, pişman olmayacaksınız! Dolabımızda tavuk olduğundan bu tarifi tavukla deneyelim dedik ve şimdi gelin görün neler ortaya çıkmış.

We are here again, with wonderful recipes! When you look at the pictures, do you feel hungry? :) You should try our unique recipe to prepare eggplant.







  Malzemeler                                        Ingredients

1 adet patlıcan                                     1 eggplant
1 adet çarliston                                    1 pepper (green)
Yarım kırmızı biber                              Half of red pepper
1 adet kuru soğan                                1 onion
200 gr. tavuk göğsü                             200 gr. chicken breast
3 y.k. domates rendesi                         3 spoons of shredded tomato



          1. Adım (Step 1)              2.Adım (Step 2)          3.Adım (Step 3)            4.Adım (Step 4) 



 


Patlıcanları kızarmadan önce, limonlu ve tuzlu suda iyice ovalayıp 5 dakika acısının çıkması için bekletiyoruz.Daha sonra iyice kurulayıp, kızgın ateşte kızartıyoruz.

Before frying the eggplant, you shoul peel and put them into a pan with water,lemon and salt.(5 minutes)We do this process to get rid of bad taste of eggplant.They should be dried before frying.



İç harcı normalde köfte ile yapılan bu tarifi, dolabınızda olan her türlü malzemeyle yapabilirsiniz.Önemli olan yeteri kadar sebze ve et içermesi.

Normally, meat can be used for this recipe.But,it depends on your ingredients.The important thing is balance between meat and vegetables.




    
  



Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında hazırladığımız bohçaları, 10 dakika (üzerleri kızarana) kadar fırına veriyoruz.

You should put them the pre-heated oven at 180 degrees for 10 minutes.

                 
 Afiyet Olsun.... Enjoy Your Meal...
Özge&Beyza

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder